Τ: +30. 2310 688886, 2310 688028 | Email: info@arnakis.com
Comment : 0

Αποκαλυπτήρια για το νέο Unimog Euro6

Η νέα γενιά του Unimog παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση «Agritechnica 2013» και απέσπασε τις εντυπώσεις χάρη στην εντελώς νέα σχεδίαση του αλλά και τους κινητήρες τεχνολογίας Euro6.

Κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης «Agritechnica 2013» (Ανόβερο, 10 – 16 Νοεμβρίου) που αφορά στον κλάδο της γεωργίας, η Daimler AG παρουσίασε τόσο το νέο Mercedes-Benz Arocs σε ειδικά διαμορφωμένες εκδόσεις όσο και –κυρίως- τη νέα γενιά του Unimog, ενός οχήματος που έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του πιο αποδοτικού φορτηγού στον κλάδο των οχημάτων «ειδικών αποστολών».

 

Εκπομπές Euro6 και μειωμένη κατανάλωση κατά 3%

Αναμφίβολα, το βασικότερο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς του Unimog, το οποίο περιλαμβάνει μια πληρέστατη γκάμα εκδόσεων (από το U216 έως το U530), είναι οι νέοι κινητήρες της οικογένειας BlueEfficiency Power που καλύπτουν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του πρωτοκόλλου Euro6 αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων τους.

Οι τρεις 4κύλινδροι και οι δύο 6κύλινδροι κινητήρες της γκάμας του νέου Unimogαποδίδουν ισχύ από 156 – 299 ίππους και διακρίνονται για την ιδιαίτερα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου που, ανάλογα με την χρήση του οχήματος, κυμαίνεται στο -3% σε σχέση με τους προκατόχους τους.

 

«Πανοραμική» καμπίνα και εντελώς νέα σχεδίαση

Πέραν των Euro6 κινητήρων της, η νέα γενιά του Unimog διακρίνεται για την υπερ-μοντέρνα σχεδίαση της καμπίνας. Βασικότερο γνώρισμα της είναι το ιδιαίτερα ευρύ παρμπρίζ που αναβαθμίζει σημαντικά το οπτικό πεδίο του οδηγού ενώ πολλαπλές αλλαγές παρατηρούνται σε διάφορα σημεία του αμαξώματος. Οι υαλοκαθαριστήρες εδράζονται πλέον στο πάνω μέρος του παρμπρίζ ενώ, οι νέοι προφυλακτήρες φέρουν εξελιγμένους προβολείς αλογόνου καθώς και φώτα ημέρας. Παράλληλα, το νέο σύστημα κάμερας που… εποπτεύει το εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος, καθιστά ευκολότερο το έργο του οδηγού.

Στο εσωτερικό της καμπίνας αξίζει να αναφέρουμε πως έχει υιοθετηθεί ένα νέο τιμόνι με πολλαπλά χειριστήρια ενσωματωμένα σε αυτό ενώ σημαντικά αναβαθμισμένο είναι το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας καθώς και ο σχετικός εξοπλισμός.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως σημαντικές αλλαγές έχουν δρομολογηθεί και στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης του νέου Unimog προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός, τα επίπεδα της πρόσφυσης ακόμη και κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες και φυσικά, το κόστος συντήρησης.

 

πηγη: http://www.inewsgr.com/113/xylino-unimog-trochospito-tou-1961.htm

Εκδότης

Αφήστε κάποιο σχόλιο

*

captcha *